بلاگ

معرفی لوازم جانبی دستگاه های بدنسازی

لوازم جانبی دستگاه های بدسنازی

دستگاه های بدنسازی امروزی شامل دو دسته ماشینی و دستگاه فری ویت یا دستگاه وزنه آزاد میشوند، دستگاه های ماشینی ساختار پیچیده تری نسبت به دستگاه های فری ویت دارند. لوازم جانبی دستگاه های بدنسازی عموما به شرح زیر میباشد:

شاسی دستگاه بدنسازی: شاسی اصلی یا تنه، مهم ترین قسمت دستگاه های بدنسازی میباشد که بین برندها مختلف از لحاظ کیفیت جنس بکار رفته و زاویه بندی تفاوت های بسیاری وجود دارد.

کابل وزنه دستگاه بدنسازی: کابلی که از سیم فلزی تشکیل شده و دارای روکش لاستیکی میباشد و مهار وزنه ها را به عهده دارد، کیفیت این کابل بر طول عمرآن بسیار تاثیر دارد.

تسمه وزنه دستگاه بدنسازی: در برخی از برندها به جای کابل وزنه از تسمه ی لاستیکی استفاده می شود که در آن از رشته های فلزی استفاده میشود و کارایی مشابه با کابل وزنه دارد.

قرقره دستگاه بدنسازی: قرقره ها از مواد پلی آمید و یا فلزی تشکیل شده اند و برای روان شدن حرکت و زاویه حرکت دستگاه در مسیر کابل وزنه قرار میگیرند.

بلبرینگ دستگاه بدنسازی: بلبرینگها با سایزهای مختلف در داخل قرقره ها قرار دارند.

سنگ وزنه دستگاه بدنسازی :سنگهای فلزی وزنه با وزنهای مختلف که غالبا پنج کیلویی یا هفت کیلویی میباشند روی شاسی قرار میگیرند و تعداد آنها دردستگاه های مختلف باهم فرق دارد.

استک بار: میله وزنه ای است که بین تمام سنگ وزنه ها قرار دارد  و از طریق آن میتوان وزنی را برای تمرین انتخاب کرد.

خشاب وزنه: برای تغییرات میزان وزن دلخواه در تمرین، خشاب وزنه مابین سنگ وزنه ها قرار میگیرد و در دو مدل کشویی و میله ای میباشد.

کپ: کپ های لاستیکی برای تعادل بیشتر زیر شاسی دستگاه قرار میگیرند و سایزها و مدلهای متفاوتی دارند.

میله وزنه: میله های استوانه ای برای نگه داشتن و تعادل سنگ وزنه ها روی شاسی به کار میروند:

نیمکت و تشک دستگاه بدنسازی : غالبا از فوم سرد ساخته میشوند و لایه روی آن معمولا روکش چرمی میباشد که برای هر دستگاه شکل و اندازه ی مختلفی دارند، روکش های چرمی نیز در رنگها و کیفیت های مختلفی موجود میباشند.

لیبل دستگاه بدنسازی: لیبل ها یا برچسب ها برای تزئین و زیبایی دستگاه ها به کار میروند و مدلهای بسیاری دارند.

فوم دستگاه بدنسازی: فوم ها از جنسهای لاستیکی یا ابری ساخته میشوند و در قسمتهایی که دست ها یا پاها روی آنها قرار میگیرد به کار میروند.

جک گازی: در برخی از دستگاه های امروزی برای حرکاتی مانند شکم و سرشانه و…در قسمتهایی برای سهولت استفاده از دستگاه از جک گازی در اندازه های مختلف استفاده میشود.

برخی از دستگاه ها نیز برای زیباتر شدن دستگاه دارای قاب های جانبی میباشند که در اشکال مختلف وجود دارند.