شرکت پاناتا در سال 1982 به وسیله رودی پاناتا، تحصیل کرده رشته ادبیات در ایتالیا بنیانگذاری شد. او علاقه زیادی به رشته بدنسازی داشت و معتقد بود این ورزش بهترین وسیله برای پیشرفت در رشته های قهرمانی دیگر است. پس شغل آکادمیک خود را کنار گذاشت و به طور تمام وقت به تدریس بدنسازی و طراحی و تولید دستگاه های این ورزش پرداخت. اکنون شرکت پاناتا در کشورهای فرانسه، اسپانیا و آلمان شعبه دارد و بیش از 40 نمایندگی محصولات پاناتا را در 55 بازار جهانی برای گروه های سنی متفاوت از کودک تا سالمند عرضه می کند.گروه صنایع ورزشی ارکیدمهر، نماینده انحصاری فروش و خدمات پس از فروش تجهیزات و لوازم ورزشی پاناتا ایتالیا در ایران است.
بدون شک پرس سینه، یکی از محبوبترین حرکات نزد بدنسازان و نشان دهنده میزان قدرت بالا تنه است. عضلات سینه، در زیبایی فیزیک بدن نقش حیاتی دارند. از این رو با سه مدل پرس مختلف روی آنها کار میکنند. پرس سینه، پرس بالا سینه و پرس زیر سینه،این تمرینات هستند. حرکات پرس سینه معمولا بیشتر با هالتر و دمبل انجام میشود اما تمرین با دستگاه ثبات، تمرکز و ایمنی بالاتری را فراهم میکند که باعت ایجاد فشار مناسب تری روی عضلات سینه، سرشانه و عضلات پشت بازو میشود. تمرین با دستگاه به جهت ایمنی و ضریب خطای کمتر برای افراد مبتدی و بانوان بیشتر توصیه میشود.
انواع مختلفی از دستگاه پرس سینه وجود دارد که در دو نوع سیمکش و سنگی تولید میشوند. تقسیمبندی دیگر این دستگاه به شیوه قرارگیری وضعیت بدن هنگام استفاده برمیگردد که میتوان به حالت نشسته (پرس سینه عمودی) و خوابیده از آنها استفاده نمود.
اگرچه این همه تنوع میتواند اندکی گیج کننده باشد اما فرق نمیکند دستگاه به چه شکل باشد، مهمترین نکتهای که باید به آن توجه کنید، زاویه قرارگیری دستان شما نسبت به بدنتان است! چگونه؟
قبل از استفاده از دستگاه حتما به برچسب استفاده آن دقت کنید. پس از آن، ارتفاع صندلی دستگاه را متناسب با فیزیک خود تنظیم کرده و این موارد را به خاطر داشته باشید. اگر دستان شما به حالت کشیده و کاملا عمود بر بدنتان باشد. این حرکت پرس سینه خواهد بود اما اگر دستان شما با حالت کشیده متمایل به بالای بدنتان باشد، پرس بالا سینه و اگر متمایل به پایین بدن باشد، پرس زیر سینه خواهد بود.
بسیاری از دستگاهها، دستگیرههای گوناگونی هم دارند تا بتوانید نوع گرفتن دست را انتخاب کنید. گرفتن طبیعی (شست بالا، کف دستها رو به هم) و گرفتن به شیوه چرخشی داخلی (کف دستها رو به پایین) حالات مختلف آن است.
یادتان باشد که هنگام انجام تمرینات سینه، عضله سرشانه و پشت بازو نیز تحت فشار زیادی قرار میگیرند، لذا تمرین دادن این عضلات قبل از تمرینات سینه امری غلط است.
همچنین دستگاه بدنسازی پرس سینه نشسته ، حرکتی چند مفصلی برای عضلات سینه ای بزرگ و کوچک است و نحوه تنفس موقع عقب آوردن دستها یا بخش منفی(دم) و بخش مثبت(بازدم) می باشد. بخش منفی آرام و با تمرکز ولی بخش مثبت تقریبا انفجاری و با سرعت بیشتر باید انجام شود.هنگامی که دستگیره دستگاه به موازات بخش میانی سینه باشد، عضله هدف بخش جناغی سینه (وسط سینه) می باشد و هنگامی که نشیمن دستگاه را مقداری پایین بیاوریم به طوری که دستگیره دستگاه به موازات بخش فوقانی سینه (بالا سینه) باشد،عضله هدف بخش ترقوه ای سینه (بالا سینه) می باشد.عضله های یاری کننده در این تمرین،عضله دلتوئید قدامی و عضله سه سر بازویی به حساب می آیند.
اهمیت پرس سینه دستگاه نسبت به وزن آزاد را می توان در این دید که هنگام حرکت پرس سینه دستگاه نشسته، عضلات دلتوئید قدامی تحت فشار کمتری نسبت به وزنه های آزاد قرار می گیرند زیرا عضلات دلتوئید در حرکت دیگر نیازی به مشارکت در حفظ تعادل بدن ندارند . این ویژگی باعث می شود که شما عزیزان تمرکز بیشتری روی عضلات سینه داشته باشید و از این جهت یکی از بهترین و ایمن ترین حرکات بحساب می آید.
حالت شروع :روی دستگاه پرس سینه بنشینید و به پشتی دستگاه تکیه دهید و دستگیره ها را در حالی که کف دست ها رو به پایین اند، بگیرید. صندلی به قدری بلند باشد که دستگیره های دستگاه به وسط سینه برسند.
حرکت:تقریبا تا کشیده شدنِ کامل، دست ها را به سمت جلو بکشید. برای لحظه ای انقباض را حفظ نموده و سپس دست ها را به حالت اولیه برگردانید.
هدف:این حرکت روی عضله ی سینه ای بزرگ و افزایش تارهای عضلانیِ خارجی اش تمرکز می کند. این تمرین عضلات دلتویید قدامی و سه سر را به عنوان عضلات ثانویه به فعالیت وامی دارد.
تنفس:با کشیدن دست ها رو به جلو نفس بکشید و حین برگرداندنشان به حالت اولیه، نفس را آزاد کنید.
نکات:طبق حالت صندلی، حرکت روی قسمت های مختلف عضله تمرکز می کند. اگر صندلی پایین باشد دلتویید قدامی و قسمت بالایی سینه تقویت می شود و اگر صندلی بالا باشد قسمت پایینی سینه تقویت می شود.
خطاها:حالت نشستن روی دستگاه پرس سینه و ساختارِ دستگاه، اجازه ی خطا در حین اجرای حرکت را نمی دهند.