بلاگ

ورزش درمانی با دوچرخه ثابت

ورزش درمانی با دوچرخه ثابت

دوچرخه ثابت وسیله مناسبی است که در صورت استفاده درست می تواند باعث افزایش آمادگی جسمانی و بهبود سلامتی و جلوگیری از بیماری های ناشی از کم تحرکی شود. همچنین میتواند گزینه خوبی برای کسانی باشد که نمیتوانند در بیرون از خانه به ورزش بپردازند.

اگر هدف شما سلامتی است، با انجام تمرینات هوازی با دوچرخه ثابت، در قالب یک برنامه ورزشی مناسب میتوانید به هدف خود برسید.

در بیش تر موارد استفاده از دوچرخه ثابت به افرادی که وزن بالایی دارند، خانم های باردار، افرادی که مشکلات حس عصبی پا دارند یا به نوعی راه رفتن برایشان مشکل است، توصیه می شود.

دوچرخه ثابت نشسته با صندلی پهن و بزرگ خود از ناحیه کمر محافظت میکند و برای کسانی که کمر درد دارند، مناسب تر است. نکته مهمی که در این دوچرخه ها، رعایت شده سیستم هوشمند آن برای اندازه گیری ضربان قلب است. همچنین وجود برنامه های متنوع تمرینی و برنامه خودکار به کاربر امکان می دهد که با توجه به سن و وزن خود، برنامه ورزشی همراه با زمانبندی مناسب را انتخاب کند.

مبتلایان به پوکی استخوان یا کسانی که دچار مشکلات بینایی یا تعادلی هستند نیز بهتر است از دوچرخه ثابت استفاده کنند. چون ممکن است هنگام استفاده از دوچرخه متحرک، تعادل خود را از دست بدهند و دچار شکستگی و آسیب شوند.

برای افرادی که درد زانو دارند، استفاده از دوچرخه چه ثابت و چه متحرک توصیه نمیشود. هرچند این موضوع مطلق نیست و با تنظیم زین دوچرخه، به نحوی که زانو زیاد خم نشود، میتوان از درد زانو جلوگیری کرد اما به این افراد توصیه میشود به جای دوچرخه سواری، به پیاده روی یا شنا بپردازند.

پدال زدن قدرت و استقامت عضلات ساق پا و ران را بهبود میبخشد. بنابراین با تمرین منظم و طبق یک برنامه دقیق، عملکرد این عضلات بهتر خواهد شد و فشار کمتری بر مفاصل پا و ستون فقرات در طول روز و حین انجام امور روزانه وارد میشود. همچنین با تقویت عضلات مرکزی بدن شامل شکم، پشت و ستون فقرات تعادل و استقامت فرد بهبود مییابد و خستگی کمتری در طول روز احساس میکند.

پدال زدن باعث افزایش ضربان قلب میشود. افزایش ضربان در حد معین و حفظ آن برای مدتی فواید زیادی دارد. ماهیچه های قلبی و تنفسی تقویت میشوند، سیستم گردش خون و جذب اکسیژن توسط بدن بهبود خواهد یافت.

در هنگام استفاده از دوچرخه ثابت به نکات زیر توجه کنید:
درصورت وجود سابقه بیماریهای قلبی – عروقی، تنفسی، دیابت، عفونی و… پزشک خود را در جریان قرار دهید.
ارتفاع زین دوچرخه را با بدن خود تنظیم کنید. زین دوچرخه را طوری تنظیم کنید که ساق پا هنگامی که پدال در پایینترین نقطه خود است، اندکی خم شده باشد. پا زدن باید به آهستگی و بدون مقاومت انجام شود. برای تنظیم ارتفاع زین میتوانید از مربی ورزشی کمک بگیرید.

اگر سابقه ورزش ندارید، در چند جلسه اول تمرین ممکن است در عضلات شکم، تنه، دستها، ساق و ران درد مختصری احساس کنید که با ادامه تمرین از بین خواهد رفت. اما اگر درد شدید باشد، بهتر است شدت تمرین را کمتر کنید. پس از ورزش، با انجام تمرین های کششی بدن خود را سرد کنید.

با شروع تمرین و گرم شدن بدن، تعریق شروع میشود. توجه کنید که اتاق تمرین به اندازه کافی خنک و دارای تهویه مناسب باشد. در غیر اینصورت امکان گرمازدگی و یا مشکلات تنفسی به وجود می آید. همواره پس از هر کسب آمادگی جسمانی و کاهش وزن در یک دوره طولانی مدت اتفاق میافتد. بنابراین عجله نکنید. برای بهره مندی از فواید سلامتی بخش ورزش، باید آن را بخش تعطیل نشدنی زندگی روزمره خود قرار دهید.