بلاگ

ورزش و دردهای عضلانی

ورزش و دردهای عضلانی

سلول های عضلانی پس از انجام فعالیت های ورزشی شدید، به علت عدم فرصت کافی برای استفاده از اکسیژن، در نتیجه مصرف انرژی و سوخت و ساز باعث تولید، اسید لاکتیک می شود. تجمع اسیدلاکتیک در عضلات باعث ایجاد درد می شود، که ممکن است تا 48 ساعت ادامه یابد و به تدریج با جذب اسید لاکتیک درد عضلات نیز کاهش یابد.

 

چگونه می توان تولید این ماده را کاهش داد؟
با تمرینات خاص و عادات غذایی مناسب و روش های خاص ورزشی می توان از تولید این ماده تا حدی جلوگیری نمود.
به هنگام انجام تمرینات ورزشی قند خون مورد استفاده سلول های عضلانی قرار می گیرد و به یک ماده شیمیایی به نام پیرووات تبدیل می شود. زمانی که ورزش به آرامی انجام گیرد، اکسیژن کافی در دسترس سلول قرار گرفته و پیرووات حاصل از سوخت و ساز گلوکز به دی اکسید کربن و آب تبدیل می شود، دی اکسید کربن نیز از طریق شش ها از بدن خارج می شود.

اما در صورتی که ورزش با شدت و سرعت بیشتری انجام گیرد، برای تبدیل تمام پیرووات به دی اکسید کربن و آب ، اکسیژن کافی در دسترس وجود ندارد و در نتیجه بخشی از پیرووات ها به اسیدلاکتیک تبدیل شده و سبب احساس درد عضلات می شودکه خود این امردر نهایت مانع از انجام فعالیت های عادی عضلات می شود.

تغذیه
باید به هنگام فعالیت های ورزشی، از قبل آب کافی مصرف کرده باشید. همچنین به هنگام ورزش و پس از آن از مواد غذایی استفاده کنید که به راحتی قابل هضم وجذب باشند. علاوه بر این، تغذیه پس از ورزش باید شامل ترکیباتی از کربوهیدرات و پروتئین باشد.

نحوه انجام تمرینات
انجام تمرینات ورزشی با فاصله های کم، سبب کاهش تولید اسیدلاکتیک خواهد شد. انجام تمریناتی که با یک سیکل چرخشی، شامل ورزش های سخت، توام با ورزش های ملایم و متوسط باشد بهترین شیوه است. بدین ترتیب بدن شما خواهد آموخت که چگونه اسیدلاکتیک ایجاد شده از ورزش های شدید را خنثی کند. در نتیجه به هنگام مسابقه می توانید بدون احساس اثرات منفی اسید لاکتیک در عضلات خود ، به مدت طولانی تر ورزش های سخت تری انجام دهید.

به طور کلی تغذیه مناسب ، استفاده از مایعات به مقدار کافی و انجام ورزش های مناسب به شما این امکان را می دهد تا بتوانید بدون اثرات منفی اسیدلاکتیک بر عضلات و محدود شدن غلبه کنید و فعالیت سخت و شدید را انجام دهید.