بلاگ

ورزش و دیابت

ورزش و دیابت

اگر مبتلا به دیابت هستید یا نزدیکان شما با این بیماری درگیر هستند این مطلب را از دست ندهید.

1. در کارهای روزانه فعال تر باشید.
افزایش فعالیت در کارهای روزانه سبب مصرف بیشتر کالری در روز می شود. کارهای زیادی وجود دارد که با انجام آن می توانید انرژی بیشتری مصرف کنید. در ادامه به چند نمونه اشاره می کنیم:

هنگام صحبت با تلفن راه بروید. با بچه ها بازی کنید. کانال تلویزیون را با دست عوض کنید. در باغچه منزل خود کار کنید. خانه را تمیز کنید . ماشین خود را یکی دو ایستگاه جلوتر پارک کنید و مقداری از راه را پیاده روی کنید. به جای آسانسور از پله استفاده کنید و…

 

2. ورزش های هوازی
ورزش های هوازی ورزش هایی هستند که طی آن، تعداد زیادی از عضلات به کار گرفته شده و سبب افزایش ضربان قلب شما می شوند. در ورزش های هوازی تنفس شما عمیق تر خواهد بود. انجام ورزش های هوازی به به مدت 30 دقیقه و حداقل 4 تا 5 روز در هفته برای شما بسیار سودمند خواهد بود. شما می توانید این 30 دقیقه را به دفعات تقسیم کنید، به عنوان مثال 10 دقیقه پیاده روی بعد از مصرف سه وعده اصلی غذایی.

اگر برای مدت زیادی ورزش نکرده اید قبل از هر چیز از پزشک خود در مورد افزایش فعالیت بدنی سوال کنید. قبل از ورزش به مدت 5 دقیقه بدن خود را گرم و پس از ورزش سرد کنید. می توانید ورزش را به مدت 5 تا 10 دقیقه در روز شروع کرده، رفته رفته مدت آن را افزایش دهیدتا بتوانید 150 تا 200 دقیقه در هفته ورزش کنید. همیشه برای زمان ورزش خود برنامه ریزی کنید. اگر منتظر رسیدن زمان خالی برای انجام ورزش هستید، این فرصت هرگز دست نخواهد داد. انجام فعالیت های ورزشی به صورت دسته جمعی و همراه سایر اعضای خانواده یا دوستان می تواند لذت بخش تر بوده و انگیزه بیشتری برای ورزش در شما ایجاد کند. همچنین فراموش نکنید هنگام ورزش به مقدار کافی آب بنوشید.

ورزش های هوازی مانند: قدم زدن یا به آهستگی دویدن ، شنا یا نرمش در آب ، دوچرخه سواری ، رقصیدن . ورزش هایی مانند والیبال، بسکتبال، تنیس و… . شرکت در کلاس های ایروبیک .

 

3. ورزش های قدرتی
انجام ورزش هایی مانند بلند کردن وزنه، استفاده از بند های ارتجاعی یا کار با دستگاه های بدنسازی هفته ای 2 تا 3 جلسه، سبب افزایش عضلات شما می شود. وقتی توده عضلانی شما بیشتر می شود و چربی بدن شما کاهش می یابد، حتی در زمان های بین ورزش نیز کالری بیشتری می سوزانید. ورزش های قدرتی سبب می شود کارهای روزانه را بهتر انجام دهید. همچنین به تعادل و سلامت استخوان های شما نیز کمک می کند.

 

4. چه زمانی برای ورزش کردن مناسب است ؟
همیشه از پزشک خود در مورد زمان ورزش سوال کنید. پزشک براساس برنامه روزانه شما، رژیم غذایی تان و داروهای دیابت شما، بهترین زمان ورزش را مشخص خواهد کرد. معمولا برای افراد دیابتی 1 تا 3 ساعت پس از صرف غذا، مناسب ترین وقت برای ورزش است . همیشه قبل از شروع ورزش قند خونتان را اندازه بگیرید.

 

5. حین ورزش چه مقدار مراقبت از پا لازم است؟
هنگام ورزش از کفش و جوراب مناسب استفاده کنید . بعد از ورزش پاهای خود را از نظر بریدگی، تاول، زخم یا تورم بررسی کنید و در صورت مشکل با پزشک خود تماس بگیرید.

 

تهیه و تنظیم : نیلوفر مدائنی