بلاگ

تاثیر ورزش بر مصرف کنندگان سیگار

تاثیر ورزش بر مصرف کنندگان سیگار

با توجه به آمار حدود 80 درصد از افرادی که ورزش می کنند راحت تر می توانند سیگار را ترک کنند افرادی که ورزش می کنند حتی اگر سیگار کشیدن را ترک نکنند مصرف روزانه سیگار خود را کاهش خواهند داد همچنین ورزش کردن باعث می شود سیگار برای سیگاری ها جذابیت کمتری پیدا کند و می تواند برای ترک کردن کمک کننده باشد…

*عوارض دخانیات :
در اینجا به اختصار عوارض ناشی از مصرف دخانیات ذکر شده است :

1. ایمنی بدن کاهش می یابد و فرد مستعد به ابتلا به انواع بیماری ها می شود از جمله برونشیت مزمن، انواع عفونت های تنفسی، سرطان ریه، بیماری قلبی _ عروقی و سکته مغزی

2. پوست چروکیده، دندان های زرد

3. مهمترین پیامد های روانی آن وابستگی روانی به مصرف دخانیات است. نیکوتین باعث آرامش کاذب می شود و این موضوع نیز باعث می شود فرد نتواند آن را کنار بگذارد.

4.سیگار باعث بروز خستگی، افسردگی و اضطراب می شود.

5. سیگار باعث اختلالات گوارشی شدید می شود و اشتها ی فرد نیز کاهش می یابد.

6. سیگار از نظر اقتصادی نیز برای جامعه و فرد زیان اور است.

* تاثیر ورزش بر مصرف کنندگان سیگار
نتایج مطالعات نشان می دهد، ورزش کردن نه تنها سبب سلامت افراد می شود بلکه به افراد سیگاری در ترک سیگار کمک می کند. به نقل از خبرگزاری چین، طی مطالعاتی بر روی 68 فرد که در بیمارستان استرالیا بستری بودند مشخص شد، افراد سیگاری که برای ترک سیگار علاوه بر استفاده از آدامس های حاوی نیکوتین ورزش می کردند، نسبت به افرادی که فقط به مصرف نیکوتین می پرداختند راحت تر می توانستند، سیگار را ترک کنند.

با توجه به آمار حدود 80 درصد از افرادی که ورزش می کنند راحت تر می توانند سیگار را ترک کنند. افرادی که ورزش می کنند حتی اگر سیگار کشیدن را ترک نکنند مصرف روزانه سیگار خود را کاهش خواهند داد.

همچنین ورزش کردن باعث می شود سیگار برای سیگاری ها جذابیت کمتری پیدا کند و می تواند برای ترک کردن کمک کننده باشد. در یک مطالعه جدید که روی 20 فرد سیگاری صورت گرفته است این افراد وادار شدند 15 دقیقه روی دوچرخه ثابت ورزش کنند. قبل و بعد از این تمرین به آن ها تصاویری از مصرف سیگار و هم چنین تصاویر خنثی نشان داده شد و با استفاده از دستگاهی که مسیر حرکت چشم را ثبت می کرد بررسی شد که آن ها چه مدت به هر کدام از این دو گروه تصویر نگاه می کنند. 11 درصد تفاوت بین طول مدت نگاه کردن به تصاویر مربوط به مصرف سیگار قبل و بعد از تمرین مشاهده شد. این نشان می دهد حتی مدتی کوتاه ورزش کردن هم بر جذابیت سیگار تاثیر گذار است.

افرادی که سیگار را ترک می‌کنند، برای افزایش سلامت خود می‌توانند ورزش کنند. ورزش کردن سلامت قلب و ریه را افزایش می‌دهد و اثرات مخرب سیگار را کاهش می‌دهد.

به گزارش ایسنا، افرادی که سیگار را ترک کرده‌اند می‌توانند با انجام ورزش سلامت خود را افزایش دهند. در انگلیس حدود ۱۱ میلیون بزرگسال سیگار را ترک کرده‌اند. ترک کردن سیگار ۵۰ درصد از خطر حمله قلبی می‌کاهد. اگر قبل از میانسالی سیگار را ترک کنید بیش از ۹۰ درصد از احتمال سرطان ریه کاسته می‌شود.

ورزش میزان آندروفین را افزایش و وزن را کاهش می‌دهد.در اینجا توصیه‌هایی برای افزایش آمادگی جسمانی کسانی که سیگار را ترک کرده‌اند با کمک ورزش وجود دارد:

– اگر به مدت طولانی سیگار می‌کشیدید و کم ورزش می کردید یا بیماری خاصی دارید قبل از ورزش حتما با پزشک مشورت کنید. – برای بیشتر کسانی که سیگار را ترک کرده‌اند، شروع ورزش باید آرام باشد و به تدریج شدت آن افزایش یابد.

– برای ورزش کردن ابتدا راه بروید، به تدریج سرعت را افزایش دهید. سرعت و مدت پیاده روی شما به آمادگی جسمانی‌تان بستگی دارد. اما به طور کلی ۱۵ دقیقه‌ پیاده روی برای شروع مناسب است. هر چند جلسه یک بار پنج دقیقه‌ به پیاده روی خود اضافه کنید تا در آخر به یک ساعت پیاده روی برسید. اگر احساس کردید که گرم شده‌اید و کم‌کم نفس کشیدن برای شما سخت می‌شود، بدانید که به اندازه کافی از خود کار کشیده‌اید. سعی کنید این پیاده‌روی را سه تا پنج بار در هفته‌ انجام دهید و رکورد خود را در هر جلسه ثبت کنید.

– اگر مشکل زانو پا اضافه وزن دارید ورزش‌هایی مانند دوچرخه‌سواری و شنا برای شما بهتر هستند. برای انجام این ورزش‌ها نیز از جلسه‌ای ۱۵ دقیقه‌ شروع کنید و هر چند جلسه پنج دقیقه‌ به فعالیت خود اضافه کنید تا ورزش شما به ۴۰ دقیقه‌ برسد. هر دفعه قبل و بعد از ورزش حرکات کششی انجام دهید. ماهیچه‌هایی که در ورزش شما به کار گرفته می‌شوند را بکشید و ۱۰ تا ۳۰ ثانیه در حالت کشیده نگه دارید. هنگامی که توانستید ۴۰ دقیقه‌ با سرعت بالا ورزش کنید، می‌توانید آمادگی قلبی – عروقی خود را افزایش دهید. اگر از ورزش پیاده روی استفاده کردید به برنامه ورزشی خود دوره‌هایی یک دقیقه‌ای پیاده روی سریع هم اضافه کنید. سعی کنید در برنامه ورزشی خود هر پنج دقیقه‌ یک بار این کار را انجام دهید، اما به خود فشار نیاورید.

– اگر ورزش شنا را انتخاب کرده اید، هر پنج دقیقه‌، یک یا دو دقیقه‌ شنای سریع انجام دهید. اگر دوچرخه‌سواری را انتخاب کرده اید، سعی کنید هر ۱۰ دقیقه‌ یک بار به صورت سریع پدال بزنید. می‌توانید از حرکات استپ برای افزایش ضربان قلب و افزایش کارایی ریه استفاده کنید. هر دفعه این حرکت را ۳۰ ثانیه تا یک دقیقه‌ انجام دهید. – بهتر است برای پرورش عضلات از حرکات قدرتی نیز استفاده کنید.

– سعی کنید هر هفته‌ ۱۰ درصد میزان انجام ورزش‌های قدرتی را افزایش دهید. هدف شما باید ۲۰ تکرار حرکات قدرتی در سه ست حداقل سه بار در هفته‌ باشد. – می‌توانید از حرکات اسکات و پلانک نیز استفاده کنید. حرکت اسکات به این شکل است که پاها را کمی بازتر از عرض شانه باز کنید. دست‌ها را به سمت جلو دراز کنید. تصور کنید که بر روی یک صندلی می‌نشینید و دوباره بالا می‌آیید. سعی کنید در حرکت اسکات نگذارید که زانو جلوتر از انگشتان پا برود. ضمنا در بالا آمدن در حرکت اسکات نباید کاملا زانو را قفل کرد.

– حرکت پلانک به این شکل است که دراز می‌کشید و آرنج‌ها را روی زمین می‌گذارید. بدن را با کمک آرنج‌ها از روی زمین بلند می‌کنید و در یک راستا نگه می‌دارید. ساق دست باید بر روی زمین باشد . در این حالت عضلات شکم را به داخل ببرید.

افرادی که سیگار را ترک کرده‌اند به مصرف مواد غذایی زیر نیاز دارند:
– میوه ها و سبزیجات نارنجی رنگ مانند هویج و انبه که سلامت دیواره ریه را تامین می‌کنند. – بروکلی که از بیماری ریه جلوگیری می‌کند. – ویتامین C که در کیوی، گریپ فروت و گیلاس وجود دارد. – آنتی اکسیدان که در میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد. – آب، سعی کنید روزی دو لیتر آب بنوشید.

*تاثیر دخانیات در فعالیت های ورزشی :
نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده نشان می دهد سیگار تاثیرات بسیار مخربی بر جا می گذارد از جمله :

1. افزایش فشار خون
2. کاهش ظرفیت تبادل ریه ها
3. کاهش قابلیت هدایت مجاری تنفس
4. افزایش مصرف اکسیژن عضلات
5. تنگ تر شدن مجاری تنفسی
6. کاهش کارآیی قلب که با بیشتر شدن ضربان قلب همراه است.